Acasa > Articole > 10 lucruri pe care le fac în vacanța de iarnă părinții cu copii de nota 10
10 lucruri pe care le fac în vacanța de iarnă părinții cu copii de nota 10

În perioada de după vacanța de iarnă și până în vacanța de primăvară profesorii măresc ritmul și pun presiune mai mare pe elevi.

Tocmai de aceea, părinții ai căror copiii învață bine știu ce trebuie să facă pentru a-i ajuta să se acomodeze cât mai rapid rutinei din timpul școlii. Chiar dacă suntem la mijlocul vacanței de iarnă, aceste sfaturi te vor pregăti pe tine ca părinte astfel ca, de finalul săptămânii viitoare să știi cum să-ți ghidezi copilul.

Iată, astfel, 10 sfaturi utile pe care să le aplici la finalul vacanței de iarnă:

1. Caută acum profesorii de meditații

Dacă în 2015 copilul nu s-a descurcat foarte bine la școală, are de recuperat multă materie, ori poate are concursuri la care vrea să se pregătească sau chiar examene, acum este momentul să căutați profesori de meditații. Profitați de zilele libere pentru a căuta un centru de meditații bun, vorbiți relaxat cu copilul despre ideea de a merge la pregătire. În această perioadă aveți mai mult timp liber și ceea ce poate să nu pară atractiv pentru copii în mod normal, poate fi rezolvat chiar în aceste zile. Nu ezitați să sunați să stabiliți încă de acum un program de meditații, astfel încât, în momentul în care copilul începe din nou școala, să aveți inclus în program și orele de pregătire.

2. Încurajați copilul să citească

Dacă vremea este rece și tot nu iese prea mult pe afară, încurajați copilul să citească. În funcție de vârstă, puteți alege împreună, ori îl puteți lasă singur. Acum, când are mai mult timp liber, va fi deschis să citească. Cel mai probabil, nu va termina cartea până la finalul vacanței, dar va citi suficient din ea încât să fie curios să vadă cum se termină. Astfel, va integra această nouă activitate în rutina din timpul școlii și, ușor, va învăța cum să includă cititul de plăcere în programul său normal.

3. "Pe locuri! Fii gata! Start!"

Săptămâna aceasta te mai poți relaxa, însă, de săptămâna viitoare, pregătește-ți copilul de noul an! O atitudine determinată este cel mai potrivit lucru pentru un început de an. Ajută-ți copilul să intre concentrat în noul an și să fie pregătit pentru ceea ce urmează.

4. Programul la TV readus la normal din prima zi de școală

Prima zi de școală de după vacanță este provocatoare, atât pentru părinți, cât și pentru copii. Înainte de a intra în toată rutina și strictețea programului de școală, copilul trebuie să știe din timp ce va face. Astfel, programul la TV (pe laptop, tableta etc) va fi readus la normal încă din prima zi. Este ușor pentru copii să se piardă în emisiuni și filme - mai ales că vremea rece îi împiedică să petreacă mult timp afară. Astfel, chiar și cei mai silitori dintre elevi vor resimți în primele zile de după vacanță o provocare să revină la rutină.

5. Nu uita de masa de dimineață

În vacanța de iarnă ne trezim târziu, fiecare mănâncă în ritmul său. Iar mesele pline de Sărbători sigur au dat peste cap programul normal de masă. Spre deosebire de o altă vacanță, cea de iarnă poate modifica și regimul alimentar al copilului - din cauza lipsei de mișcare. Iar plictiseala știm cu toții că atrage după sine și nevoia de a manca, fără a ne fi foame.

Masa de dimineața este prima afectată, astfel că părinții trebuie să fie atenți asupra acestui aspect. Alimentația copilului influențează modul în care copilul se descurcă la școala. Daca ajunge la școală flămând, nu va fi atent, va fi distras și poate chiar puțin nervos, gândul fiidu-i la pauză. Dacă alege să mânânce cereale cu mult adaos de zahăr, atunci își va pierde din energie foarte repede.

6. Mai multă organizare

În ultimul weekend înainte de școală asigurați-vă că are toate cele necesare pentru școală, dacă geanta (sau ghiozdanul) arată cum trebuie etc. Pregătiți împreună și un program pe care să fie trecute date importante (teste, proiecte mari, plecări, zile de naștere) – astfel, copilul va ști să se pregătească din timp pentru fiecare eveniment în parte. Cu câteva zile înainte de întoarcerea la școală îndemnați copilul să treacă în revistă fiecare materie, în caz că trebuie predat vreun proiect, ori de redactat o lucrare - și despre care copilul să fi uitat.

7. Așteptați reducerile de iarnă!

Pe la mijlocul lunii ianuarie începe și perioada reducerilor. Așteptați, astfel, pentru a cumpăra copilului haine pentru școală: pantaloni, cămăși, pulovere - în culori care să fie potrivite școlii sau liceului.

8. O urare de început de an dirigintelui

Puteți suna sau trimite un e-mail dirigintelui, pentru a-i face o urare de început de an. Dacă aveți siguranța că totul este în ordine cu copilul, un scurt e-mail adresat dirigintelui este mai mult decât suficient pentru a tine deschisă comunicarea

9. O scurtă analiză a săptămânilor de școală din timpul toamnei

Cum s-a descurcat copilul la școală înainte de vacanța de iarnă? A avut timp să își facă temele în timp util? Pentru că dacă au existat mici probleme, poate este un semn că programul - de acasă și cel cu activități - ar trebui modificat.

Încurajați copilul să facă temele chiar în ziua în care i s-a predat noua lecție – pentru că informațiile sunt, proaspete. Și să nu aștepte până săptămâna următoare. Încurajați copilul să înceapă cu temele mai dificile – când atenția și puterea de concentrare sunt mai mari și să le lase spre final pe cele mai ușoare.

10. Un ajutor suplimentar

Dacă aveți un copil în clasa a VIII-a, ori a XII-a, sigur veți avea nevoie, începând cu luna ianuarie, de profesori meditatori care să-i ajute să treacă cu bine peste Evaluarea Națională, respectiv Examenul de Bacalaureat. Materiile care ridică cele mai mari provocări sunt matematica și româna. Insa, si alte materii de examen ridica provocari elevilor.


Lasa un mesajApreciere:

Cod de verificare:(Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care scrie o recenzie!)