Acasa > Articole > 5 întrebări despre meditațiile la matematică și cele mai bune sfaturi de la profesori
5 întrebări despre meditațiile la matematică și cele mai bune sfaturi de la profesori

Foarte puțini elevi ajung să nu aibă nevoie de meditații la matematică, în timpul școlii generale sau în timpul liceului. Nu este o materie dificilă. Cumva, însă, devine cea mai mare provocare pentru majoritatea elevilor. Motivul este legat de faptul că la matematică, odată ce anumite elemente, teorii sau exerciții nu au fost înțelese, întreaga materie ce urmează nu are baze puternice pe care să se ancoreze.

Astfel, în scurt timp, elevul ajunge sa fie copleșit de această materie. Primul impuls, pentru a evita neplăcerile, este de a limita cât mai mult contactul cu matematica. Aceasta, însă, este o abordare greșită, care nu rezolvă situația și, din contra, acutizează problema.

Tocmai de aceea, mulți elevi fac meditații la matematică. Prima nevoie este de a recupera materia și de a umple golurile.

Iată care sunt principalele motive pentru care elevul ajunge să facă meditații la matematică:

- Nu a înțeles la clasă
- Profesorul nu a explicat cum trebuie, ori a avut răbdarea să explice pe înțelesul tuturor
- Elevul nu a reluat singur, acasă, materia predată, pentru a aprofunda singur teoria predată.
- Elevul nu a facut tema predată și nici alte exerciții suplimentare, care să-l ajute să înțeleagă.
- Nivelul clasei este prea ridicat pentru elev, iar acesta nu poate ține pasul cu modul de predare al profesorului.

Atunci cand vine vorba despre meditații la matematică, iată 5 întrebări frecvente și răspunsuri utile pentru elevi și părinți, oferite de profesorii centrului nostru:

1. Care sunt primele recomandări pentru elevii care încep să facă meditații la matematică?

Recomandările pentru elevii care fac (încep să facă) meditații la matematică este să aibă curajul să întrebe tot ce nu înțeleg și să insiste până sunt foarte siguri că au înțeles (cred că este mai mult o datorie și ține de încrederea pe care o au în profesor) și, apoi, să efectueze temele pentru școală, plus să lucreze din nou exercițiile rezolvate la meditații ca să fie siguri că au înțeles și sunt în stare să le facă singuri.

2. Ce trebuie să facă un elev care dorește să aibă rezultate la matematică (chiar dacă face meditații la matematică)?

Pentru a avea rezultate la matematică trebuie să lucreze individual, până când este sigur ca a înțeles foarte bine și să repete constant materia (prin exerciții recapitulative).

3. Meditații la algebră sau meditații le geometrie? Pentru care dintre cele două elevii au mai multă nevoie de ajutor?

Algebra este mai ușoară, în sensul că observi mult mai ușor cum se aplică formulele, spre deosebire de geometrie. Astfel, meditația la geometria are rezultate mai bune, mai ales că elevii nu stau să gândească enunțul. Dacă nu înțeleg imediat se dau bătuți. Geometria are nevoie de interpretarea enunțului și gândire logică.

4. Care sunt cele mai mari provocări ale elevilor, atunci când vine vorba despre matematică?

Cred că cea mai mare provocare este să aplice ce au învățat  atunci când sunt singuri, la temele pentru meditații în mod special. La școală, dacă nu se verifică tema, ei nu-și dau silința. Dar la meditații se verifică amănunțit și ei trebuie să demonstreze că au înțeles. Sentimentul este satisfăcător, atât pentru elev, cât și pentru profesor.

5. Când trebuie începute ședințele de meditații la matematică pentru BAC?

Depinde de materia învățată în clasele anterioare. Dacă ai fost conștiincios în toți cei trei ani și ai făcut temele constant, imposibil să nu știi materia și poți începe meditația la începutul clasei a XII-a. Altfel, trebuie neaparat să începi meditațiile la matematică pe finalul clasei a XI-a sau în timpul vacantei de vară, înaintea începerii anului școlar, pentru a avea timp să recuperezi materia din clasele anterioare. Este destul de greu să faci asta în timpul anului școlar, având în vedere că este materie nouă și din clasa a XII-a. De exemplu, a fost un caz în Centrul de Meditații, unde s-a luat nota 5.2 în sesiunea din august cu 5 săptămânii de meditații, de patru ori pe săptămână, după ce, în sesiunea din iulie luase nota 1.2. Dacă, însă, ai amânat pregătirea pentru BAC, trebuie să începi urgent. Iar la Centrul de Meditații avem grupe speciale de meditații la matematică pentru BAC 2016.

Dacă ai nevoie de meditații la matematică poți veni cu încredere la Centrul de Meditații și Dezvoltare Personală. Pregătim elevi indiferent de nivelul de cunoștințe la care se află și îi ajutăm să învețe matematica ușor, eficient și logic


Lasa un mesaj



Apreciere:

Cod de verificare:



(Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care scrie o recenzie!)