Acasa > Articole > Carnetul de note
Carnetul de note

S-a încheiat semestrul I al anului școlar așa încât fiecare elev a primit în carnetul de note niște cifre.

Când cifrele astea ajung la părinți, rezultatul e de multe ori tragic. Și nu, nu mă refer doar atunci când se descoperă niște corigențe, de exemplu.

Poți să descoperi că elevul nu mai are 10 pe linie. Poți să descoperi că are toată gama de note, de la 4 la 10, să descoperi ca la unele materii excelează și la altele abia a trecut....

În acest articol voi face o comparație carnet de note...set de analize.

Înainte de toate...cînd îți faci niște analize rezultatele se interpretează. Adica 250 colesterol nu inseamnă același lucru la toata lumea. Nici din punct de vedere al cauzelor care au generat acest nivel nici din punct de vedere al interpretării, diagnosticului și tratamentului. El se interpretează tinînd cont de vârstă, sex, antecedente medicale..etc.

Dacă s-a ajuns la 250 colesterol dupa ce aveai 300 e o evolutie pozitivă, dacă aveai înainte 200 nu mai e așa bine.

Așa cum rezultatul unei analize trebuie interpretat în strânsă legătură cu pacientul, nota din carnet trebuie analizată în strânsă legatură cu elevul.

Înainte de toate, nota nu e bună pentru că voia părintele mai mult sau copilul?

După care, ce se ascunde în spatele notei? Materie neînțeleasă? Antipatie față de profesor și sau școală? Frică? Prea multe ore pe calculator? Divorțul părinților?

Niciodată o notă , fără o analiză serioasă a motivelor care au determinat-o, nu va spune mare lucru despre situația reală legată de școală.

De aceea, în cadrul Centrului de meditații și dezvoltare personală , înainte de a începe meditațiile, are loc o întâlnire gratuită în cadrul căreia aflăm mai multe despre elev și situația lui și, punând ”diagnosticul” corect, putem adminsitra și tratamentul corect.

Și, dacă tot am facut o paralelă între carnetul de note și rezultatul unor analize, când vi se pare că cifrele din carnet sunt groaznice, că nu mai există cale de ieșire, că aveți cel mai leneș copil, că își distruge viața și dumneavoastră asistați neputincioși, încercați să vă imaginați în locul carnetului de note o fișă cu rezultatul la analize pe care scrie LEUCEMIE. Nu-i așa că amărâtele alea de cifre din carnet pălesc ca importanță? Parcă e și mai ușor de găsit soluții decât în cazul unei boli grave. Meditațiile pot fi un ajutor, de exemplu. Deși nu întotdeauna.  Analizați la rece și găsiți împreună soluții.

Dacă aveți nevoie de o analiză obiectivă a situației și de pregătire suplimentară, ne găsiți la telefon 0744501918 si email [email protected].

 

Cu drag,

Violeta Niță

Manager Centrul de meditații și dezvltare personală

Consilier vocațional

Consilier de dezvoltare personală


Lasa un mesajApreciere:

Cod de verificare:

2016-02-23 17:58:10
5
5 din 5

buna seara! m-ar interesa daca se poate face totusi separat de aceste module programarea unei sedinte individuale de consiliere vocationala privind alegerea profilului liceului. Fiul meu Cosmin face deja matematica la clubul dvs. Este confuz si nu stie ce ar trebui sa aleaga. Aveti o solutie pt noi? Multumesc anticipat. O seara buna! Monica Simion