Acasa > Articole > Consiliere vocationala
Consiliere vocationala

Printre cele mai mari satisfacții în activitatea pe care o desfășor se numără cele din consilierea vocațională. Unii elevi vin la această consiliere pentru că nu știu încotro să se îndrepte cu studiul, alții pentru că nu se simt bine pe drumul pe care sunt acum, alții pentru că simt că au niște înclinații dar cei din jur încearcă să le nege.

Lumina care  le apare pe chip după ce află exact ce li se potrivește și ce nu, bucuria confirmării unui sentiment, siguranța pe care le-o oferă rezultatul consilierii vocaționale, toate sunt de neprețuit.

Dintre ”cazurile” avute, printre  favoritele  mele este cel al unui un elev al Centrului nostru care făcea meditații de doi ani la matematică  și fizică fără a înregistra un real progres. Un băiat foarte inteligent, de altfel, dar total dezinteresat de aceste materii. Părinții și-l imaginau inginer. I-a convins să facă o consiliere vocațională de unde a reieșit înclinația clară pentru meseriile umaniste. Cu rezultatele consilierii în mână și-a convins părinții să se mute de la mate-info la filologie și acum se pregătește pentru diferențe la istorie și română. Încă de la prima ședință de meditații la istorie a uimit prin nivelul de cunoștințe, capacitatea de a înțelege evenimentele istorice și de a face legătura între ele.

Mă bucur că astfel elevul nostru a ajuns pe drumul lui, cel care i se potrivește. Îi va fi mai usor să se pregătească pentru bacalaureat și admitere la facultate  și va învăța cu drag.

Mă vizitează și acum foști elevi ai Centrului, acum studenți, și-mi spun ca sunt fericiți la facultatea la care învață și mulțumesc pentru sprijinul obținut în cadrul consilierii vocaționale.

Recomand această consiliere liceenilor de clasele XI-XII dar poate fi de real folos și absolvenților de clasa a VIII-a în alegerea profilului pentru liceu.

Consilierea de face pe bază de programare la 0744501918  și se realizează în două întâlniri de aproximativ 1,5 ore fiecare. Prima întâlnire presupune un interviu iar a doua realizarea unui test și conturarea profilului vocațional.

Prețul este de 150 lei pentru ambele întâlniri.

Vă aștept cu drag!


Lasa un mesajApreciere:

Cod de verificare:(Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care scrie o recenzie!)