Acasa > Articole > Despre profesori
Despre profesori

        Se vorbeste in ultimii ani tot mai des despre declinul invatamantului romanesc, cu rezultate care se vad la examenele de evaluare nationala si bacalaureat.

Cine e de vina? In mod sigur sunt mai multi factori care, adunati, dau rezultatele acestea.

In acest articol vom discuta, pe scurt, despre profesori.

Cred ca, un lucru extrem de important este ca profesorul sa se faca respectat de elev. Si aici nu ma refer la aratator la palma si alte metode coercitive. Nici la santajul elevului ca daca nu vine la el la meditatii nu ia nota care trebuie.

Aici ma refer la respectul pe care-l impune un om decent, vertical, care stie meserie, care preda cu drag pentru elev si pentru materie, care stimuleaza, incurajeaza. Mi-e imposibil sa-mi imaginez un elev care ar avea un comportament nepotrivit fata de un astfel de profesor. Exceptand, desigur, cazurile grave si izolate care au existat si vor exista intotdeauna.

        Daca profesorul isi face meseria cu jumatate de masura la clasa, ca sa vina elevul la meditatii, pentru ca nu e bine pregatit, pentru ca nu e platit corespunzator, are pretentia sa invete elevul cu masura intreaga? Daca profesorul nu-si respecta elevul are pretentia sa se intample invers?

       Cred cu tarie ca meseria de dascal este o meserie vocationala. Nu o poate face oricine. Atata timp cat mai exista dascali cu drag de elev si meserie, ne dorim sa colaboram cu ei pentru ca impreuna sa obtinem rezultate cat mai bune cu elevii nostri. Pentru ca un dascala bun va reusi sa gaseasca scanteia din orice elev si s-o faca sa se transforme in flacara.

Va asteptam asadar, dragi profesori care ati inceput si ati ramas in aceasta meserie de dragul ei, sa ne transmiteti CV-urile dumneavoastra la adresa [email protected], si sa desavarsim impreuna educatia elevilor nostri.

Cu respect,

Violeta Nita, manager Centrul de meditatii

 


Lasa un mesajApreciere:

Cod de verificare:

2014-10-30 07:57:09
4
4 din 5

Buna ziua, Sunt mama unui baiat de 18 ani care este in anul IV de liceu la Dante Alighieri. Cred ca se mobilizeaza greu si ar trebui ajutat sa poata sa invete la biologie de exemplu, pentru bac. Ma intereseaza cum se procedeaza pentru inscriere, cum aveti dumneavoastra grupele si daca as putea veni intai cu el ca sa vada cum este si sa poata lua decizia de a incepe "ajutat" de noi. Cred ca cel mai important este sa-l facem sa-si doreasca el sa invete si poate metoda dumneavoastra da roade. O zi buna. Dana Calugaroiu