Acasa > Articole > O zi de vara
O zi de vara

Era o zi de vară, iar eu, veverița Vivi, eram mai vioaie ca niciodată. Soarele îmi mângâie blana așa cum mierea îmi mângâie papilele gustative. În copacul meu încăpător locuiesc împreună cu familia. Noi nu avem calendar, dar copacul este plin de cireșe.

            Fiecare creangă a copacului reprezintă o cameră. Creanga a treia din dreapta este cea mai importantă pentru mine, deoarece aceasta este grădina în care mă joc toată ziua. În fiecare zi, caut o cireașă amăruie pe care nici bunica nu o poate mânca și o folosesc drept minge săltăreață.

            În acest copac larg, nu locuim doar noi, ci mai sunt familii, și nu doar de veverițe. La etajul douăzeci și unu, pe ultima creangă, locuiește o familie iubitoare de ciocănitori roșcate, ca mine. Bobi, mezinul familiei de ciocănitori, este cel mai prieten al meu.Are aripile lungi, iar ciocul lui poate pătrunde și cele mai dure nuci. Cu el îmi petrec timpul liber, care este, evident, după școală. Profesoara noastră, buburuza Lili, ne învață multe lucruri interesante, de la cele mai inedite moduri de a te ascunde de vulturi prădători, până la cele mai plictisitoare lecții despre istoria ghindei. Deși ne învață lucruri frumoase, este, în opinia mea, prea exigentă. Ieri, mi-a confiscat telefonul  iNut pentru că nu eram atentă la ora ei plictisitoare.

            Copacul acesta în care locuiesc consider că este o casă ideală pentru orice vietate mai mică de douăzeci de centimetri.

 Robert, Clasa a VIII-a


Lasa un mesajApreciere:

Cod de verificare:(Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care scrie o recenzie!)