Articole

Dragii nostri, elevi si parinti,


Ne bucuram sa va regasim pe site-ul nostru si speram, cat mai curand, si in Centrul nostru de meditatii si dezvoltare personala.
Ne dorim ca acest Centru si acest site sa fie floarea care va face primavara la un moment dat in invatamantul romanesc. Daca nu in toata gradina, macar intr-un colt al ei. Vrem sa fie o alternativa la ceea ce se intampla in invatamantul de stat din Romania.
Vrem sa va cunoastem pe voi, dragi elevi, cei care va doriti ceva de la viata, cei care aveti nevoie sa fiti respectati si recunoscuti pentru ceea ce sunteti voi, cei care vor sa invete dar nu stiu care e stilul adecvat personalitatii lor, cei care vor o cariera dar inca n-au descoperit in ce domeniu.
Vrem sa va cunoastem pe voi, dragi parinti, pentru ca impreuna sa dam contur personalitatii si viitorului copiilor nostri.

Centrul de Meditatii si Dezvoltare Personala este locul unde veti gasi:

 • Pegagogie centrata pe elev;
 • Pedagogie a muncii motivate;
 • Pedagogie a comunicarii si cooperarii;
 • Educatie prin reusita;
 • Respectul identitatii personale si al diversitatii;
 • Insusire a notiunilor cu placere si prin experimentare;
 • Folosirea erorilor ca parte integranta a procesului de invatare;
 • Invatarea intr-un climat de securitate si libertate;
 • Tehnologie educationala de ultima ora, adaptata fiecarei materii in parte;
 • Jocuri, concursuri, activitati complementare studiului;
 • Modalitati inovative si indraznete de invatare.


Site-ul acesta nu cuprinde toate ideile si surprizele pe care vi le-am pregatit. Unele din ele vor veni chiar de la voi pentru ca vrem sa fim ca o fiinta ce creste in cel mai frumos mod cu putinta.

Va asteptam sa va aratam ce am pregatit pentru voi!
Cu drag,

Echipa CMDP (Centrul de Meditatii si Dezvoltare Personala)

Consiliere vocationala

Consiliere vocationala

Printre cele mai mari satisfacții în activitatea pe care o desfășor se numără cele din consilierea vocațională. Unii elevi vin la această consiliere pentru că nu știu încotro să se îndrepte cu studiul, alții pentru că nu se simt bine pe ..
Cartea, harta magica a sufletului

Cartea, harta magica a sufletului

Într-o seară ca de gheață, stând ghemuită în fotoliu, reciteam un volum ce cuprindea toate operele cunoscute aparținând poetului Mihai Eminescu. Afară, zăpada dansa și se agita mai tare ca niciodată.      &nb..
O zi de vara

O zi de vara

Era o zi de vară, iar eu, veverița Vivi, eram mai vioaie ca niciodată. Soarele îmi mângâie blana așa cum mierea îmi mângâie papilele gustative. În copacul meu încăpător locuiesc împreună cu familia. Noi nu avem calendar,..
7 sfaturi cum să îți păstrezi autoritatea și să ai încrederea copilului

7 sfaturi cum să îți păstrezi autoritatea și să ai încrederea copilului

Rolul de părinte este diferit de rolul de prieten și, dacă încercăm să le combinam, ne vom simți inconfortabil și noi, și copiii. Atunci, probabil că te întrebi care ar fi cel mai potrivit rol, cea mai potrivită atitudine pentru a fi u..
Calitatile necesare unui profesor

Calitatile necesare unui profesor

  Pentru ca sunt si parinte si am copiii inscrisi in invatamantul de stat, pentru ca manageriez un Centru de meditatii unde aflu povestile a sute de elevi legate de experientele cu profesorii, am putut schita un profil al profesorului ideal. De altfel, pe fisa de interviu a e..
Carnetul de note

Carnetul de note

S-a încheiat semestrul I al anului școlar așa încât fiecare elev a primit în carnetul de note niște cifre. Când cifrele astea ajung la părinți, rezultatul e de multe ori tragic. Și nu, nu mă refer doar atunci când se descoperă niște co..
5 întrebări despre meditațiile la matematică și cele mai bune sfaturi de la profesori

5 întrebări despre meditațiile la matematică și cele mai bune sfaturi de la profesori

Foarte puțini elevi ajung să nu aibă nevoie de meditații la matematică, în timpul școlii ..
10 lucruri pe care le fac în vacanța de iarnă părinții cu copii de nota 10

10 lucruri pe care le fac în vacanța de iarnă părinții cu copii de nota 10

În perioada de după vacanța de iarnă și până în vacanța de primăvară profesorii măresc ritmul și pun presiune mai mare pe elevi. Tocmai de aceea, părinții ai căror copiii învață bine știu ce trebuie să facă..
Meditatii de urgenta

Meditatii de urgenta

Acest articol vine ca urmare a numeroaselor telefoane pe care le primesc în această perioadă a anului și care sună cam așa: ”Am un copil în clasa X și aș dori să începem meditații la matematică.” (de exemplu) Explic  procedra d..
Ce ar trebui să se întâmple la școală. 5 adevăruri evidente pe care nu trebuie să le ignorăm

Ce ar trebui să se întâmple la școală. 5 adevăruri evidente pe care nu trebuie să le ignorăm

Atunci când vorbim despre școala și despre educație părinții au idei diferite cu privire la anumite subiecte și sunt de acord când este vorba despre altele. Fără a avea o intenție rea, mulți se vor contrazice cu pasiune despre ce ar trebui să se ..

--Pagina 2 din 4--