Acasa > Articole > Pariez pe succes
Pariez pe succes

În fiecare an, am facut un pariu, eu cu mine, că un anumit elev din Centru ia bacalaureatul.

De fiecare dată a fost vorba despre un elev care terminase de ceva vreme liceul, nu dăduse mare importanță învățăturii la momentul acela și acum alegea să facă meditații pentru bacalaureat cu noi.

Anul trecut au fost doamna Ștefania si Ionuț. Ambii au reușit cu note forte mari.

Anul acesta, e Ștefan.

Toți cei pe care am pariat au ajuns la noi purtând povești de viață nu foarte ușoare. Știți, credința mea e că învățătura trece mai întâi prin suflet și după aceea prin cap.

Am aflat astfel că părinții lui Stefan au plecat în străinătate când el era foarte mic. Au avut grijă de el surorile mai mari. A fost un elev foarte bun in gimnaziu, a intrat la liceu cu medie mare dar nu a știut să aleagă liceul și a optat pentru profil tehnologic crezând că va învăța o meserie.

Anii adolescenței l-au găsit debusolat, fără stâlpul de susținere care trebuie să fie familia și a făcut niște alegeri nu foarte potrivite. Nu s-a mai ținut de școală, nu a luat bac-ul, a plecat la muncă în străinătate.

Acum s-a întors și învață să ia bacalaureatul.

Deși a început meditatiile de puține ședințe, remarcile profesorilor la adresa lui sunt pozitive. Înțelege repede, muncește, învață, are toate ingredientele necesare succesului.

Ștefan, suntem mândri de tine și bucuroși că ne-ai ales să-ți fim alături!

Succes!

 

Cu drag,

Violeta Niță


Lasa un mesajApreciere:

Cod de verificare:(Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care scrie o recenzie!)