Acasa > Articole > Unde facem meditatii
Unde facem meditatii

Daca in articolul anterior am dezbatut cum alegem profesorul pentru meditatii, in acest articol analizam in cateva cuvinte care este cea mai buna locatie de facut meditatii: acasa la elev, acasa la profesor, intr-un centru specializat.

Varianta cea mai proasta dintre toate este acasa la elev. Din punct de vedere psihoemotional, elevul este ”in pat, cu o cana de ceai in mana”. Adica nu este pregatit pentru efortul intelectual necesar. Mai intra mama, mai intreaba cum merge, mai plange fratiorul, latra cainele, etc. Stiu, pare ca economisiti timp si bani dar daca alegeti aceasta forma mai degraba pierdeti timp si bani. Exista situatii cand acasa la elev e cel mai bine sa se faca meditatii si anume atunci cand elevul are niste probleme psihoemotionale care fac invatatul dificil in spatii noi, nefamiliare. 

A doua varianta, meditatii acasa la profesor poate fi buna daca stiti sigur ce se intampla acolo. Profesorul acorda toata atentia sau pune niste exercitii pe masa, un test si mai uda o floare, mai pune ceva in oala...Nu toti elevii vor spune parintilor daca se intampla asta pentru ca nu toti sunt motivati sa invete. Unii se vor bucura ca ”timpul trece leafa merge, noi cu drag muncim.” Cat de bine cunoasteti profesorul respectiv? E copilul dvs. in siguranta?

Varianta pe care o recomandam noi este aceea de a lucra in spatii propice invatarii, adica centre specializate.

Avantajele sunt urmatoarele:

- spatii dotate;

- profesori selectati atent;

- folosirea la maximum a timpului de invatare fara timpi morti;

- feedback permanent cu evolutia elevului;

- posibilitatea de a studia cu alt profesor daca exista incompatibilitate cu cel la care a fost repartizat initial, fara cautari suplimentare, etc.

Nu uitati insa ca, indiferent unde si cu cine alegeti sa faceti meditatii, acestea, fara invatat si studiu individual, au efecte reduse. De aceea, atunci cand alegeti sa platiti meditatii, mai bine platiti o singura sedinta pe saptamana si mai puneti in orarul elevului doua ore in care invata acasa, cu efort intelectual sustinut.

 


Lasa un mesajApreciere:

Cod de verificare:(Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care scrie o recenzie!)