Acasa > Dezvoltare personala > Consiliere vocationala
Consiliere vocationala

CONSILIERE INDIVIDUALA

 

NECESITATE

Cu toții suntem de acord ca în ultimii ani se înregistrează o degradare a sistemului de învățământ românesc cu efecte majore in activitatea elevilor si viitorul acestora. Se pune accent pe asimilare de informații in mod mecanic, nu se ține cont de profilul psihologic si vocațional al elevilor. Elevilor li se cere să învețe dar nimeni nu-i învață cum să învețe. La terminarea clasei a opta cei mai mulți se orientează spre un liceu tinand cont de niște criterii subiective cum ar fi preferințele părinților, sfaturile prietenilor, distanța față de casă a instituțiilor de invățământ. De cele mai multe ori se alege mai întâi liceul si nu profilul.

Alegerea corectă a profilului liceului pe care-l va urma elevul este primul pas important, esențial in viitoarea carieră a acestuia.

Conturarea profilului psiho-emoțional și vocațional al elevului din timp va asigura pornirea pe drumul potrivit astfel încât sa nu fie pierduți ani din viață schimbând licee, înscriindu-se la facultăți nepotrivite, începând o carieră într-un domeniu care nu-i va asigura satisfacția profesională.

Identificarea stilurilor de învățare si a metodelor potrivite de a învăța va asigura folosirea eficientă a timpului cu rezultate pozitive la testări, teze, examene.

Majoritatea părinților se preocupă de a oferi ședințe de meditații la diverse materii școlare atunci când elevii înregistrează insuccese, fară a fi rezolvat mai întâi problema esențială de a identifica stilul de învățare și a educării acestuia.

Pentru că stilul de învățare depinde foarte mult de personalitatea elevului, orice evaluare si consiliere trebuie să înceapă cu autocunoașterea elevului. Cei mai mulți elevi dar si adulți nu știu ce le place, ce nu le place, care le sunt punctele forte si care cele slabe, care le sunt abilitățile și talentele. Astfel, din lipsă de autocunoaștere, elevii sunt dezorientați in alegerea unei viitoare cariere.

DESCRIERE

Consilierea individuală a elevilor se va face pe parcursul a minimum 2 sedințe a câte 1 - 1,5 ore parcurgându-se următoarele etape:

Ședința 1 

Autocunoaștere

-       Discuție inițială elev-consilier, prezentare proces de consiliere;

-       Jocuri autocunoaștere

 

Ședința 2 

Interese, Valori, Abilitati,Personalitate, Profil;

Profil vocațional – identificarea celor mai potrivite ocupații în funcție de aspectele identificate în primele ședințe.

Explorarea ocupațiilor

COST

Pentru elevi prețul este de 150 de lei pentru ambele întâlniri.

Participarea se face pe bază de programare telefonică la numarul 0744.501.918.

 

Consilierea se face și pentru adulti in vederea atingerii obiectivelor de carieră. În acest caz costurile sunt de 75 de lei ședința de o ora. 

Consilier de dezvoltare personală, orientare și consiliere vocațională  privind cariera,

 Niță Violeta

 

 


Lasa un mesajApreciere:

Cod de verificare:(Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care scrie o recenzie!)